28 Ιαν 2009

Free Harry

To e-vivlia με άλλα sites στο διαδίκτυο ξεκινάει δυναμικά μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον κυπριακής καταγωγής Ελληνο-Αυστραλό συγγραφέα Χάρρη Νικολαίδη που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για προσβολή της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης.

Ο Χάρης Νικολαΐδης, εργαζόταν ως καθηγητής στην Ταϊλάνδη από το 2003 έως το 2005 και από το 2006 ζούσε στη Μελβούρνη και δημοσιογραφούσε στο αγγλικό ένθετο του “Νέου Κόσμου”. Τον περασμένο χρόνο επισκέφθηκε την Ταϊλάνδη, χωρίς να γνωρίζει ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δύο χρόνια νωρίτερα. Η εναντίον του κατηγορία βασίζεται στο βιβλίο-μυθιστόρημα που είχε γράψει το 2005, με τίτλο “Αληθοφάνεια” και αναφερόταν σε ανώνυμο Ταϊλανδό πρίγκιπα και τη σκανδαλώδη ζωή του. Το βιβλίο τυπώθηκε μόνο σε 50 αντίτυπα και πουλήθηκαν λιγότερα από δέκα.

Οι εικόνες που μεταδίδουν εδώ και λίγες ώρες τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι συγκλονιστικές δείχοντας τον νεαρό καθηγητή αλυσοδεμένο να κρατείται σε άθλιες συνθήκες και σπαρακτικά να ζητά συγνώμη από τις αρχές.

Απαιτείται ευαισθητοποιήση όχι μόνο από το Αυστραλιανό Υπουργείο εξωτερικών το οποίο ήδη κινειτοποιείται σύφμωνα με πληρφορίες μας αλλά και από τα Υπουργείο εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας

Δείτε απλά τις εικόνες στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για να κατανοήσετε την ψυχολογική κατάσταση. Ήδη άνοιξε λογαριασμός στο FaceBook με τίτλο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ. Μπείτε όσο περισσότεροι. Κινειτοποιείστε όσο περισσότερους μπορείτε σε όλο τον κόσμο. Στείλτε emai και υπογράψτε την πιό κάτω επιστολή διαμαρτυρίας. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΣΩΠΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΆ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΔΗΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ.

Υπογράψτε άμεσα την επιστολή διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο. Έχουν υπογράψει περισσότερα από 5000 άτομα μέχρι τώρα...Ας βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας.

http://www.harrynicolaides.com/

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η Θαυλάνδη φημίζεται για την παιδική δουλεία, εκμετάλλευση παιδιών, παντώς είδους πορνογραφίας και πορνείας με την παιδική πορνεία να φιγουράρει στην πρώτη θέση ......... και κατα τ' άλλα έχουν και μοναρχία και την υποστηρίζουν κι όλας!

Φιλικά
Αμάραντος
Υπέρ της ελευθερίας του λόγου, κατά της λογοκρισίας!

3 σχόλια:

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Ελευθερίες που για μας είναι αυτονόητες,
για κάποιους είναι όνειρο καλοκαιρινής νύκτας.

Σχεδόν απίστευτο!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αόρατη Μελάνη είπε...

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση, δεν είχα ιδέα για την περίπτωση αυτή.

Ratings