24 Νοε 2008

Paulo Coelho - Το Εγχειρίδιο του πολεμιστή του Φωτός

Ο πολεμιστής του φωτός πιστεύει. Επειδή πιστεύει στα θαύματα, αρχίζουν να γίνονται θαύματα.

Αν η φασαρία του κόσμου πνίγει την εσωτερική μας φωνή, αυτό σημαίνει πως έφτασε η στιγμή της μάχης: πρέπει να ξυπνήσουμε τον πολεμιστή του φωτός που κοιμάται μέσα στον καθένα μας και να ξεκινήσουμε την πορεία σ' ένα δρόμο διάσπαρτο με κολακείες και πειρασμούς, ένα μονοπάτι όπου το κάθε βήμα μπορεί να κρύβει τις παγίδες ενός ολόκληρου λαβύρινθου, μια διαδρομή όπου η νίκη έχει το ίδιο πρόσωπο με την ήττα. Ποιος, όμως, μπορεί να μας στηρίξει στις δύσκολες στιγμές; Ποιες λέξεις πρέπει ν ακούσουμε από τις μυριάδες που αντιλαλούν στ' αφτιά! μας; Μπορούμε στ' αλήθκια να μοιραστούμε όνειρα και νοσταλγία με τους άλλους; Ο Πάουλο Κοέλο, δάσκαλος ζωής κι ελπίδας, μας παρουσιάζει ένα χάρτη για να φτάσουμε στο νησί όπου θησαυρός είναι η ευτυχία μας.

Το βιβλίο συγκεντρώνει κείμενα γραμμένα να μας θυμίζει ότι μέσα στον καθένα ζει ένα πολεμιστή του φωτός. Κάποιος που μπορεί να ακούσει την σιωπή της καρδιάς του, να δέχεται απωλείες χωρίς να χάσει την πίστη, και να τρέφει ελπίδα όταν είναι αποθαρρυμένος και κουρασμένος.

Paulo Coelho - Το Εγχειρίδιο του πολεμιστή του Φωτός

4 σχόλια:

τσότσος είπε...

Καλησπέρα,
Με έχει συντροφέψει σε δύσκολες στιγμές μοναξιάς σαν πραγματικό manual. Το θεωρώ ανεκτίμητο...
Γράφει σαν γνήσιος χριστιανός που βιώνει απλές αιώνιες αλήθειες και καίγεται να τις "κοινωνήσει" στους άλλους.
Και αναρωτιέμαι: άραγε δεν υπάρχουν στον ορθόδοξο κόσμο αντίστοιχοι Coelho που θα μιλήσουν απλά, όχι από καθέδρας, και θα δείξουν παρόμοιες "σημάνσεις" και μονοπάτια της σκέψης στον σύγχρονο μπερδεμένο άνθρωπο;

Ανώνυμος είπε...

Είναι καταπληκτικό αυτό το βιβλίο. Δεν θεωρώ ότι ανήκει σε κάποιο δόγμα ή θρησκεία, καθώς ο Coelho "δανείζεται" μύθους και παραβολές από άλλους πολιτισμούς.

Panos είπε...

Αξιολογότατο βιβλίο το οποίο αποσκοπεί σε μια εκ βαθέων γνώση του εαυτού μας.

Unknown είπε...

Τον σιχαίνομαι αυτόν τον συγγραφέα!!!

Λατρεύω πάλι τα βιβλιαράκια σχετικά με την μπουσική που ανέβασες και σε υπερευχαριστώ!!!

Ratings