5 Ιαν 2008

Robert Temple - Ο άγνωστος Σείριος

Τό ερώτημα που θέτει αυτό το βιβλίο είναι: Μήπως δέχτηκε ή Γη στο παρελθόν την επίσκεψη ευφυών όντων απ' την περιοχή του άστρου που λέγεται Σείριος;

Oταν άρχισα να γράφω αυτά το βιβλίο, την άνοιξη του 1967, γράφει ο συγγραφέας, το όλο θέμα ήταν τοποθετημένο στα πλαίσια μιας αφρικανικής φυλής πού λέγεται Ντόγκον και πού ζει στο Μάλι, το πρώην Γαλλικό Σουδάν. Οι Ντόγκον διέθεταν πληροφορίες σχετικά με το σύστημα του άστρου Σείριος τόσο καταπληκτικές πού ένιωσα την ανάγκη να ερευνήσω το θέμα. Τα αποτελέσματα, το 1974, εφτά χρόνια αργότερα, είναι πώς κατάφερα ν' αποδείξω ότι oι πληροφορίες που κατέχουν οι Ντόγκον έχουν ηλικία πάνω από πέντε χιλιάδες χρόνια και τις ήξεραν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι της προδυναστικής εποχής, πριν το 3200 π.Χ.. από τους οποίους καθώς αποδείχνω προέρχονται μορφωτικά οι Ντόγκον και ίσως ακόμα να 'ναι και φυσιολογικοί τους απόγονοι.

Αυτό πού έκανα, λοιπόν, είναι ότι τοποθέτησα τους όρους του αρχικού ερωτήματος στα πέντε χιλιάδες χρόνια πριν, περιπλέκοντας έτσι την υπόθεση ακόμα παραπάνω. Συγχρόνως, όμως, η απάντηση έρχεται πιο εύκολα. Οι Ντόγκον διατηρούν μία παράδοση για κάποια επαφή με εξωγήινους. Καλύτερα βέβαια να μην υποθέσουμε αβάσιμα πως ευφυή όντα απ' το διάστημα προσγειώθηκαν στην Αφρική, δίδαξαν ορισμένο πράγματα σε μια δυτικοαφρικανική φυλή και ξαναγύρισαν στο διάστημα αφήνοντας ήσυχο τον υπόλοιπο κόσμο. Μια τέτοια θεωρία ποτέ δεν μου φάνηκε αληθοφανής. Στην αρχή, όμως, αναγκάστηκα να τη χρησιμοποιήσω σαν δεδομένη υπόθεση. Στο κάτω κάτω, δεν ήξερα τότε πώς οι Ντόγκον είχαν διατηρήσει τα αρχαία αιγυπτιακά μυστήρια στην κουλτούρα τους. Και δεν είχα την παραμικρή ιδέα πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήξεραν τίποτε για το Σείριο. Αναφορικά με την αρχαία Αίγυπτο βρισκόμουνα στο ίδιο επίπεδο άγνοιας πού έχει ο περισσότερος κόσμος, ότι, δηλαδή, οι Αιγύπτιοι έχτισαν πυραμίδες, άφησαν μούμιες, είχαν ένα Φαραώ πού λεγόταν Τουταγχαμών και ότι έγραφαν Ιερογλυφικά. Βέβαια, οι δίκες μου ακαδημαϊκές σπουδές αναφέρονταν σε ανατολικές μελέτες, αλλά ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με την Αίγυπτο παρά μόνο για την Ισλαμική Περίοδο, μετά το 600 μ.Χ. Δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για την αρχαία Αίγυπτο. Αν είχα μάθει κάτι, ίσως να γλίτωνα πολύ χαμένο χρόνο.

Robert Temple - Ο άγνωστος Σείριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings