24 Νοε 2007

Δαλάι Λάμα - Η τέχνη της ευτυχίας

1rey2b.gif picture by ouz0«ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ της ζωής μας είναι η αναζήτηση της ευτυχίας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είτε πιστεύει κανείς σε μια θρησκεία, είτε όχι, είτε πιστεύει σε αυτή ή την άλλη θρησκεία, όλοι μας επιθυμούμε το καλύτερο στη ζωή. Επομένως θεωρώ ότι το βασικό κίνητρο της ζωής μας είναι η επίτευξη της ευτυχίας».

Με αυτά τα λόγια, μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο στην Αριζόνα, ο θρησκευτικός ηγέτης του Βουδισμού, Τενζίν Γκιάτσο, 14ος Δαλάϊ Λάμα(=Ωκεανός Σοφίας), βραβευμένος με το Nobel ειρήνης Δαλάι Λάμα, πρόβαλε την πεμπτουσία του μηνύματος του. Ο Δαλάι Λάμα πιστεύει ότι δεν θα ήταν απαραίτητο να γίνουν όλοι οι άνθρωποι Βουδlστές αντιμετωπίζοντας τις θρησκείες σαν ένα γεύμα στο οποίο είναι καλεσμένοι όλοι οι άνθρωποι αλλά μπορούν να επιλέξουν να φάνε με τα σκεύη τα οποία οι ίδιοι προτιμούν.

Με αυτά τα λόγια επιδιώκει να φανεί «πιο δημοκρατικός» από τον Χριστιανικό κλήρο που πρεσβεύει ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να δεκτούν τον Χριστό ώστε να μπορέσουν να σωθούν από την αιώνια απομάκρυνσή τους από Αυτόν που είναι η Αγάπη, η Αλήθεια, η Ανάσταση και η Ζωή.

Στο Διεθνές Best Seller βιβλίο του με τον Howard C. Cutler Μ.Ο «Η Τέχνη της Ευτυχίας» διδάσκει συμπόνια και οικειότητα και μέσω αυτής της διδασκαλίας ενσταλάσσονται και η πίστη στη μετενσάρκωση ως βιώσιμη λύση στο θέμα της δυστυχίας, οι διαλογισμοί για «απελευθέρωση από το θυμό» και τα λοιπά. Προβάλλει τον Βουδισμό παράλληλα με την επιστήμη της ψυχολογίας ως δρόμους τους οποίους μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να βρει την ευτυχία.

Δαλάι Λάμα - Η τέχνη της ευτυχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings