24 Νοε 2007

Σεραφείμ Ρόουζ - Η ψυχή μετά τον θάνατο

book_45.jpg image by ouz0Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν αφήνει το σώμα κατά την ώρα του θανάτου; Σε ποια κατάσταση βρίσκεται από την ώρα εκείνη μέχρι την Τελική Κρίση; Προσφέρουν άραγε τα πολυάριθμα σύγχρονα βιβλία για τη μετά θάνατον ζωή κάποιες πραγματικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, ή απλώς και μόνον υποδηλώνουν μια πραγματικότητα την όποια ακόμα και όσοι “επιστρέφουν από τους νεκρούς” συχνά παρανοούν;

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τη δύο χιλιάδων ετών διδασκαλία και εμπειρία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με την πραγματικότητα του αλλού κόσμου, σε σύγκριση και αντίθεση με τις σύγχρονες “μεταθανάτιες” εμπειρίες του πανάρχαιου αποκρυφισμού. Στη βάση της θεϊκά αποκαλυμμένης γνώσης αγίων και οραματιστών στη διάρκεια των αιώνων, το βιβλίο αυτό μίλα για: Αγγέλους και δαίμονες, και τις φανερώσεις τους στον κόσμο μας. Τον παράδεισο και την κόλαση, τον “τόπο” και την πραγματικότητα τους. Τη φύση των αληθινών εμπειριών από τον άλλο κόσμο, και το ποσό πολύ διαφέρουν από τις αποκρυφιστικές και ψυχικές εμπειρίες. Τις “εναέριες δυνάμεις” με τις οποίες πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή. Τη σημασία των συγχρόνων εμπειριών οι οποίες έχουν δημοσιευθεί από τους Δρες Κιούμπλερ-Ρος, Μούντυ, Όσις και Χάραλντσον, καθώς και άλλους ερευνητές. Τη “Θιβετιανή Βίβλο των Νεκρών”, τα έργα του Εμάνιουελ Σβέντενμποργκ, το “αστρικό πεδίο” της Θεοσοφίας, και τις “εξωσωματικές εμπειρίες” του Ρόμπερτ Μόνροου.

Ο Αμερικάνος ορθόδοξος ιερομόναχος Σεραφείμ Ρόουζ μιλά για την φύση των αληθινών εμπειριών απ’ τον άλλο κόσμο, και πόσο πολύ διαφέρουν από τις αποκρυφιστικές και ψυχικές εμπειρίες, τις εναέριες δυνάμεις με τις οποίες πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή, τη σημασία των σύγχρονων εμπειριών, τη Θιβετανική Βίβλο των Νεκρών, τα έργα του Σβέντενμποργκ, το ‘αστρικό πεδίο’ της Θεοσοφίας, και τις ‘εξωσωματικές εμπειρίες’ κ.ά.

arrowΣεραφείμ Ρόουζ - Η ψυχή μετά τον θάνατο

2 σχόλια:

Unknown είπε...

there's no link for this book:(

Gerasimos Politis είπε...

http://www.rel.gr/arxeia/psixi_meta_thanaton.pdf

Ratings