8 Δεκ 2007

Τζόμπε Κοβάτα - Πνίξον Κύριε τον λαόν Σου

Αηδιασμένος από την κατάντια του σύγχρονου κόσμου, ο Θεός αποφασίζει να εξαπολύσει έναν δεύτερο κατακλυσμό. Ποιος θα παίξει τον ρόλο του καινούριου Νώε; Ο Παντοδύναμος επιλέγει τον Ροζάριο, έναν συφοριασμένο σαραντάρη από τη Νάπολη. Επί εφτά ημέρες, όσες χρειάστηκαν για τη δημιουργία του κόσμου, ο Ροζάριο και ο Θεός διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Ο μεν θέλει να αποτρέψει την καταστροφή του κόσμου, ο δε να αποδείξει την αναγκαιότητα της. Άραγε ποιος θα υπερισχύσει στο τέλος;

«Αγαπητοί τηλεθεατές, καλό σας απόγευμα!

Μεταδίδουμε από το γήπεδο του Αγίου Παύλου, ο οποίος, από τις κερκίδες των επισήμων, ελέγχει να μην του το καταστρέψουν, γιατί μόλις το ανακαίνισε. Δίπλα του δυο συνάδελφοι του: ο Άγιος Μαρακανά και ο Άγιος Ουέμπλεϊ, και οι δυο εκτός έδρας. Η σημερινή Κυριακή είναι αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο, γι'αυτό και λέγεται Κυριακή της Ποδοδοξίας. Σε λίγο θ' αρχίσει η συνάντηση Παράδεισος εναντίον Κόλασης, για το Κύπελλο του Άλλου Κόσμου. Διάρκεια του αγώνα: δυο ημίχρονα σαράντα πέντε αιώνων το καθένα. Διευθύνει τη συνάντηση ο Πόντιος Πιλάτος.

Παρατηρούμε στις κερκίδες κάποιες παλιές δόξες: τον Όσιρι, τον Δία, τον Θωρ, και πολλούς άλλους ακόμη που αυτή τη στιγμή κάνουν ουρά στην καντίνα για να αγοράσουν ένα σάντουιτς με τυρί San Michali. Και να σου που φτάνει λαχανιασμένος και καθυστερημένος ο Μωάμεθ. Για ν' ακούσουμε τι λέει: «Μάγκες, ήμουν στο βουνό, ξεκίνησα για να 'ρθω, αλλά ώσπου να πείσω το βουνό να μη με πάρει στο κατόπι... να πάρ' η οργή, αν δεν έβαζε το χέρι του ο Θεός!!» Και μ' ένα νεύμα του χεριού του καλεί τον πλανόδιο πωλητή βραζιλιάνικου καφέ, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Πελέ.[...]

Οι ομάδες στο γήπεδο είναι νευρικές. Ο συνδυασμός του Παραδείσου είναι ένα κλασικό 4-4-2 με αρχηγό τον τερματοφύλακα Άγιο Πέτρο, φύλακα της Αγίας Πύλης. Μέσος ο Λάζαρος, που ακόμη αναρρώνει. Σέντερ-φορ ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, τελευταίο απόκτημα των μεταγραφών: αγοράστηκε για τριάκοντα μόνον αργύρια. Στον πάγκο ο Ιησούς, ο προπονητής του Παραδείσου, προθερμαίνει άλλους δυο παίχτες: τον Άγιο-ρείτικο, κάνοντας του εντριβές με κρασί, και την Ιωάννα της Λορένης, χρησιμοποιώντας λίγα σπίρτα. Να: άναψε ένα σπίρτο, έβαλε φωτιά, φούντωσε. Παρατηρούμε μεταξύ των αναπληρωματικών και δυο Πάπες: τον Πίο με τον αριθμό 13 και τον Ιωάννη με το 24.

Η δε ομάδα της Κόλασης παρατάσσει έναν διαβολικό συνδυασμό, με αρχηγό τον μυθικό Βελζεβούλη, που είναι ως συνήθως πυρ και μανία. Μεγάλη κοσμοσυρροή στον πάγκο, στον οποίο συνωστίζονται πλεονέκτες, λαίμαργοι, πανούργοι, αλαζόνες, τύραννοι, υβριστές, ασφαλιστές και συνδικαλιστές.[...]

Η μπάλα στο μεταξύ κυλάει προς το βάθος του γηπέδου, αλλά πριν φτάσει στη γραμμή, ο δεύτερος εξτρέμ έχει σνιφάρει όλες τις γραμμές. Ο Ιησούς, από τον πάγκο, προσπαθεί να μεσολαβήσει στον διαιτητή: «Πόντιε, άφες αυτώ, ου γαρ οίδε τι ποιεί». Όμως ο Πιλάτος είναι αμετάπειστος: φάουλ για την Κόλαση και αποβολή του παίκτη για ντόπινγκ.

Εκτελεί το φάουλ ο Σκίνης Χέντης: ένας φοβερός διάβολος, με σώμα κατσίκας και το πρόσωπο του Λεπέν. Την μπάλα κλέβει όμως ο Ιούδας και βάζει αυτογκόλ!! Αυτογκόλ! Έγινε αυτογκόλ!! Από το πέταλο του Παραδείσου υψώνεται μια κραυγή: «Π-Ρ-Ο-Δ-Ο-Τ-Η! Π-Ρ-Ο-Δ-Ο-Τ-Η!» Από το πέταλο της Κόλασης μόνο οι υποκριτές κάνουν δήθεν τους στενοχωρημένους. Ο Ιησούς από τον πάγκο φωνάζει: «Ιούδα, πριν ο διαιτητής σφυρίξει τρεις φορές, θα σου σπάσω τα παΐδια!»

Ένα-μηδέν για την Κόλαση. Η μπάλα στη σέντρα: ξαναρχίζουν! Κλοτσάει ο Λάζαρος, που από την πολλή φόρα ξαναπέφτει καταγής. Ο Ιησούς από τον πάγκο: «Λάζαρε, εγέρθητι και περιπάτει!!»[...]»

Τζόμπε Κοβάτα - Πνίξον Κύριε τον λαόν Σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings